Figuren van de gastvrijheid : naar een filosofie van de concrete herbergzaamheid - De Visscher, Jacques, 1943- (Kampen : Uitgeverij Klement, 2017)
Welke rol spelen de dingen in ons leven? Wat dromen we over huis en stad? Hoe ensceneren we ons bestaan? Waarom eerder subjectiviteit dan objectiviteit? Wat leren kinderen en ouderen ons over de werkelijkheid? Wat verwachten we van de politiek? Deze vragen vormen de rode draad in deze zoektocht naar herbergzaamheid die gastvrijheid als uitgangspunt neemt. Jacques De Visscher, auteur van talrijke boeken over mens en wereld, en over het begrijpen van kunst, exploreert in zijn wijsgerige antropologie al jarenlang de impact van het alledaagse, maar niettemin wondere leven.
Keywords: cultuurfilosofie -- 008.