Technique of analytical psychotherapy - Stekel, Wilhelm, 1868-1940; Lowy, Samuel; Paul, Cedar; Paul, Eden (New York : Liveright publishing corporation, 1950)
Dit boek bevat een fascinerende verhandeling over analytische psychotherapie, geschreven door de baanbrekende Oostenrijkse psycholoog Wilhelm Stekel. Deze tekst, een uitgebreide en toegankelijke schets van de psychoanalytische methodologie, zal zowel amateurstudenten als ervaren beoefenaars aanspreken, en vormt een onmisbaar handboek, geschreven door Sigmund Freuds meest wonderbaarlijke student. Wilhelm Stekel was een Oostenrijkse arts en psycholoog, vooral bekend om zijn werken, The Interpretation of Dreams: New Developments and Technique (1943), Sadism and Masochism: The Psychology of Hatred and Cruelty (1929), en Auto-erotism: a Psychiatric Study of Masturbation and Neurosis (1961).