Jezus & de vijfde evangelist - Meijer, Fik (Fredericus Joannes Antonius Maria), 1942- (Amsterdam : Athenaeum-Polak & van Gennep, 2015)
Het jaar 30, ongeveer. Jezus van Nazaret zwerft door Galilea. Hij predikt zijn boodschap van het naderend koninkrijk van God. In een verdeelde samenleving, verscheurd door conflicten tussen Joden en Romeinen en tussen Joden onderling, spreekt dat veel mensen aan - maar velen ook niet. Wie was hij? 0Fik Meijer verteld in zijn nieuwe grote boek over het waarheidsgehalte van de geboorteverhalen van Jezus, de rol van Maria van Magdala, de betekenis van exorcisme, het geweld in Getsemane, de kruisdood als ultieme straf en Jezus'opstanding uit dood. Bijbelse personen uit Jezus'omgeving krijgen in dit boek een nieuw gezicht: Johannes de Doper, Pontius Pilatus, Barrabas, Judas Iskariot en Jezus broer Jakobus. Zo komt de historische Jezus tot leven.
Keywords: Jesus Christ -- Historicity; Josephus Flavius; Bible. -- History of contemporary events