Die Triebentmischten - Szondi, Leopold, 1893-1986 (Bern : Huber, 1980)
Leopold Szondi draagt dit boek op aan zijn dochter Vera Szondi die in 1978 overleed. In dit werk gaat de psychoanalyticus Szondi weer in op de vraag in hoeverre onze aangeboren driften ons gedrag sturen. Zo besteedt hij vrij veel aandacht aan die invloed wat betreft onze seksualiteit, affectie en contact met anderen.