Het kleuruitzicht van monumenten : betrouwbare kleurreproductie voor historisch schilderwerk - Baeckelandt, Frederic; De Smedt, Sarah; Hendrickx, Roel; Laporte, Dirk (Antwerpen, 2018)
Het onderzoek benadert het thema schilderwerken aan monumenten vanuit de kleurfysica en de kleur-wetenschap. Er is kwalitatief onderzocht hoe de resultaten van het specialistisch kleur-historisch onderzoek vertaald worden naar kleuradvisering. Ook de vertalingen van advies naar verfkleur-code en van verfkleur-code naar eindproduct, tot en met de applicatie is onderzocht. Door processen in kaart te brengen kan de betrouwbaarheid van de reproductie met het origineel worden gewaardeerd.
Master in de Erfgoedstudies UIA
Keywords: Eindwerk