Fien is een vijfhoekje - Van Sever, Nadja; Van den Bosch, Wilma; Scheers, Fran (Hasselt : Clavis, 2017)
Fien is een beetje anders dan de andere kinderen. Ze houdt van gaten in haar kleren, van alles rood te kleuren en van de eerste te zijn. Het borrelt in haar buik als dingen niet gaan zoals zij wil. Dan wordt Fien boos. Als Fien borden steelt in de supermarkt, haar ﬁets verft, in de vinger van de tandarts bijt en zomaar voor een auto loopt, heeft mama het gehad. Waarom gedraagt Fien zich zo vreemd? Er moet iets gebeuren. Maar wat? Een eerlijk en grappig boek voor kinderen vanaf 7 jaar over een meisje met een autismespectrumstoornis, geschreven door basisschoolleerkracht Nadja Van Sever. Informatief, maar niet zwaar op de hand. Met een nawoord van Autisme Centraal. (flaptekst)
Keywords: autismespectrumstoornissen; Jeugdboeken; Fiction