Cumulative trauma disorder : Interpreters speak out on RMI/CTD. (Rochester : Rochster Institute of Technology)
In de video komen verschillende tolken aan het woord die hun mening geven over wat RMI/CTD is, hoe je het krijgt, wat de symptonen zijn, hoe je die kan voorkomen en hoe je er mee omgaat. In een tweede gedeelte wordt aandacht besteed aan de biomechanismen van het tolken en worden gebarentaalbewegingen die een groot riscio inhouden voor RMI/CTD vergeleken met gebarentaalbewegingen die een klein risico inhouden.