Nationaal congres Fevlado te Roeselare 8/10/1988 'open voor een nieuwe tijd'. - Fevlado (Destelbergen : Fevlado, 1988)
Beelden van: het welkomstwoord door Mathieu Martens; de toespraken van Goetmaeckers (afgevaardigde gemeenschapsminister Lenssens van Gezin en Welzijn), Br. Maurice Buyens (over de doelstellingen van het congres), Dirk De Witte (over de financiële implicaties van het doof zijn), Mathieu Martens (over tolken voor doven), Br. Maurice Beuyens (over totale communicatie), Paul De Weerdt (over doventelefoons), Paul Bulckaert en Marc Serruys (over slechtziende doven), Monseigneur Van Gheluwe (bisschop van Brugge), en de Heer Vens (afgevaardigde van de provincie West-Vlaanderen); sfeerbeelden van het middagmaal; en beelden van de verschillende werkgroepen.
Br. Maurice Buyens stelt de eisen voor die de verschillende werkgroepen op het congres hebben geformuleerd. De eisen hebben betrekking op hulpmiddelen, tolken Vlaamse Gebarentaal, totale communicatie in het onderwijs. Er zijn ook beelden van de receptie en van de werkgroep over oralisme vs. gebaren in het dovenonderwijs. Tot is ook het item dat het BRTN-nieuwsjournaal over het congres maakte, bij de reportage gevoegd?