Thuiskomen in De Gelderhorst : 60 jaar oog voor oudere Doven - Van Veen, Peter (Ede : De Gelderhorst, 2013)
De Gelderhorst in Ede is het enige centrum voor oudere Doven in Europa. Thuiskomen in De Gelderhorst vertelt de geschiedenis van oudere Doven in Nederland. Het gaat over gewone mensen in een buitengewone situatie. Het is een herinnering aan doorzetters, weldoeners en hulpbehoevenden, maar ook het verhaal over eenzaamheid, ongelijkwaardigheid, emancipatie, gebarentaal en Dovencultuur.