Hands on : 15 portretten, 15 handelingen - Lauwereyns, Koen; Mertens, Marco (Leuven : Davidsfonds, 2013)
Fotograaf Marco Mertens brengt 15 diverse mensen in beeld voor wie handen een cruciale rol spelen in hun leven. Omdat ze die nodig hebben voor hun ambacht, hun passie, hun kunst, hun sport. Hun handen dragen er de sporen van. Koen Lauwereyns schreef aansluitend de tekst en interviews met de betrokkenen. Het zijn stuk voor stuk interessante, opmerkelijke innovatieve hands on ondernemers, met een handmade beroep. Met een portret van Hilda de Maere, tolk VGT.
Interviews met en foto's van vijftien mensen die werken met hun handen: een boekbinder, beeldhouwer, slager, bokser, tatoeëerder, glasjuwelier, pianist, graffitikunstenaar, schrijnwerker, dierenarts, sportkinesitherapeut, doventolk, dassenmaakster, vroedvrouw en fietsenmaker.