Onzintuigen : als horen en zien me vergaan : doofblindheid praktisch bekeken - De Kort, Jan (Brussel : Luisterpunt, 2009)
Dit boek gaat over doofblindheid vanuit een praktische invalshoek. Het bestaat uit een inleiding, drie delen en een overzicht van organisaties, contactgroepen en boektitels. Het eerste deel, 'Als horen en zien me vergaan', is het levensverhaal van Jan de Kort. Hierin beschrijft hij de ontwikkeling van het syndroom van Usher waaraan hij lijdt en dat op den duur doofblindheid tot gevolg heeft. Deel twee, 'Zo zie ik het', bevat twee hele korte verhalen van mensen die doofblind zijn en een van een begeleider. Het laatste deel, 'In een notendop', gaat over de diversiteit van doofblindheid en biedt praktische informatie, waaronder omgangstips. Het boek bevat vijf paginavullende sfeerfoto's in kleur. Vrij kleine druk en opmaak in twee kolommen. De auteurs Jan de Kort en Bart de Vries werken al jaren met doofblinde mensen. Dit boek is bestemd voor een breed publiek en kan dienen als studiemateriaal voor mensen die in de verpleegkunde of thuiszorg in aanraking komen met doofblinde mensen. © NBD Biblion
Praktische informatie over doofblindheid, aangevuld met enkele persoonlijke verhalen.
Keywords: Doofblindheid