Verhaal halen bij doven : een geschiedenis - Van Veen, Peter (Deventer : Van Tricht, 2012)
'In de stilte van het dagelijks leven in dovencentra, doveninstituten en huizen waar doven wonen, zijn hele levens verteld in gebaren. Soms in onsamenhangende fragmenten, ... soms onbeholpen. ... Maar al die flarden gebaren bij elkaar vormen de geschiedenis van doven. Ze vertellen het verhaal van jaren knikken en buigen. ... Ze laten mensen zien die vol strijdlust een plaats in de samenleving veroverden. Ze vertellen van succesverhalen en doodgewone levens. ...