De Stomme van Kampen - Beckman, Thea, 1923-2004 (Rotterdam : Lemniscaat, 1992)
Het levensverhaal van de dove schilder Hendrick Avercamp. In de kunstgeschiedenis is Hendrick Avercamp een grote naam geworden. Zijn ruim dertig schilderijen zijn over de hele wereld verspreid en in particuliere verzamelingen en belangrijke musea terechtgekomen.