'Kinderen van de stilte': over eigen taal van doven. - Wilcox, Desmond (S.l. : BBC, 1991)
Twee dove kinderen groeien op in een horend gezin. Aanvankelijk beslissen de ouders om hun dochters exclusief oraal op te voeden, omdat medici hen dat hebben aangeraden. Pas na jaren maken de meisjes kennis met gebarentaal en beginnen ze die te leren. Hun ouders veranderen van overtuigde oralisten in advocaten voor het gebruik van gebarentaal.