Grammaticale aspecten van de Vlaams-Belgische gebarentaal. Videoboek - Vermeerbergen, Myriam, 1967-; Boonen, Diane (Affligem : Vlaams gebarentaalcentrum, 1999)
Deze videoboeken bieden een samenvatting van de resultaten van het onderzoek over de grammatica van de Vlaamse Gebarentaal -de gebarentaal die in Vlaanderen wordt gebruikt. De resultaten worden voorgesteld in twee talen : in Vlaamse Gebarentaal en in gesproken Nederlands. De grammaticale regels worden geïllustreerd aan de hand van praktische voorbeelden.