Woord en Gebaar videomagazine nummer 1, februari 1999. (Amsterdam : Stichting Woord & Gebaar, 1999)
Deze video is tot stand gekomen na discussie binnen de redactie van Woord en Gebaar, observaties van de dovengemeenschap en reacties van dove mensen zelf. Er werd geconcludeerd dat het geschreven Nederlands van het tijdschrift voor veel doven moeilijk toegankelijk is. Daarom is er nu een videoversie van Woord en Gebaar. Deze video is een eerste proefuitgave en behandelt volgende onderwerpen: het nieuws, de vaste column van Marjan Stuifzand (over de angst van doven voor horenden), een gedicht in de Nederlandse gebarentaal door Wim Emmerik, een interview met Henk Buter (dove schrijver) en een reportage over een werkproject voor dove jongeren