Solitude : in the wake of Willem Barentsz - Toirkens, Jeroen, 1971-; Sjouwerman, Petra; Veerman, Diederik, 1982- (Tielt : Lannoo, 2013)
Na hun eerdere succesvolle samenwerking in Groenland geeft 'Solitude' van Jeroen Toirkens en Petra Sjouwerman opnieuw een intiem beeld van mensen die afgezonderd leven. Een roadtrip van bijna 3000 kilometer langs de poolcirkel. Het Arctische noorden van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland - kortweg de Barents-regio, is één van de laatste echte wildernissen van Europa. De Nederlandse fotograaf Jeroen Toirkens (Nomad, 2011) en schrijfster/Scandinavië-correspondent Petra Sjouwerman gingen op zoek naar de verhalen van dit gebied. Daarbij spiegelen ze hun eigen belevenissen aan fragmenten uit het historische dagboek van Gerrit de Veer, één van de bemanningsleden van Barents. Een unieke tocht van bijna 3.000 kilometer.
Published on the occasion of the The Netherlands Russia Year 2013 and the Solitude Exhibition in Moscow.
Keywords: Barents, Willem, -- ca. 1550-1597.; Sjouwerman, Petra, -- (Journalist) -- Travel -- Exhibitions; Toirkens, Jeroen, -- 1971- -- Travel -- Exhibitions; Documentary photography -- Barents Sea Region -- Exhibitions