Katten en katers - Campert, Remco, 1929-2022; Van Hengel, Mirjam, 1967- (Amsterdam : De Bezige Bij, 2019)
Overal in het werk van Remco Campert figureren katten en katers. Spinnend op schoot, verloren geraakt in de binnentuin, symbolisch met de kolder in hun kop. Al in zijn allereerste verhalenbundel duikt een kat op: de kater Gerrit die kan spreken, ‘wat erg hinderlijk was’. Veel hinderlijker nog zijn die andere katers: die na een avond stevig doordrinken.