Grondslagen van 'verantwoord' bewegingsonderwijs : filosofische en pedagogische doordenking van relationeel gefundeerd bewegingsonderwijs - Heij, Peter, 1957- (Budel : Damon., 2006)
Peter Heij levert met "Grondslagen van 'verantwoord' bewegingsonderwijs" aanzetten voor een radicale vernieuwing van het bewegingsonderwijs. In dit boek neemt de auteur zonder voorbehoud zijn vertrekpunt in de belangen van de leerling. Hij laat zich hierbij inspireren door de bewegingsagoog C.C.F. Gordijn, de differentiedenker Emmanuel Levinas en de pedagoog Janusz Korczak. Kernbegrippen zijn uniciteit, gezamelijkheid en het leren oplossen van bewegingsproblemen. (Bron: covertekst)
Academisch proefschrift
Keywords: Bewegingsopvoeding