Wonde(r) : de facinatie voor het lijdende lichaam - Van Osselaer, Tine, 1979-; Ruisbroekgenootschap UIA; KADOC (Society); Stigmatics Team; Gabel, Merlijn; Rossi, Leonardo; Smeyers, Kristof, 1988- (Leuven : Kadoc/KIM, 2019)
Een heel boeiend werkje, uitgegeven n.a.v. de gelijknamige tentoonstelling die georganiseerd werd door het "stigmatics" team (Ruusbroeckgenootschap, Universiteit Antwerpen) en Kadoc-KULeuven van 6 september tot en met 31 oktober 2019. We maken uitgebreid kennis met verschillende gestigmatiseerden, de cultus rond deze personen, de publieke belangstelling en het oordeel van de kerk en de medische wereld over dit fenomeen, ... Heel mooi geïllustreerd met prachtige stukken uit collecties die zelden het daglicht zien. Een prachtboekje over een heel fascinerend onderwerp.