Hôtel d'Ursel 1590-1960 : biografie van een Brusselse stadsresidentie - De Vlieger-De Wilde, Koen, 1981-; Migom, Serge, 1973- (Bruxelles : CFC-éditions, 2018)
De aristocratische familie d'Ursel vertoefden in de zomer in het kasteel te Hingene maar in de winter woonden ze op de Brusselse houtmarkt. Dit boek is een biografie, niet enkel van de familie maar ook van het stadshuis te Brussel waar zich vijf eeuwen lang de grote en kleine geschiedenis heeft afgespeeld. Het gebouw werd in 1960 gesloopt maar aan de hand van schilderijen, plannen en vele foto's van het huis en zijn interieur wordt het monument gepast geëerd
Publicatie naar aanleiding van de tentoonstelling 'Winters in Brussel. De stadsresidentie van de familie d'Ursel