Kolja : roman - Japin, Arthur, 1956- (Amsterdam : Uitgeverij De Arbeiderspers, 2017)
Kolja, doofstomme jongen, wordt door de componist Pjotr Iljitsj Tsjaikovski en zijn broer Modest meegenomen op hun reizen door Europa. Als Pjotr onverwacht overlijdt, twijfelt Kolja aan de officiële doodsoorzaak.