De pelikaan : een komedie - Driessen, Martin Michael, 1954- (Amsterdam : Uitgeverij Van Oorschot, 2018)
Joegoslavië, eind 20ste eeuw. Andrej betrapt Josip bij overspel en neemt foto's. Hij chanteert Josip met de foto's. Voor Josip wordt het na verloop van tijd steeds lastiger om te voldoen aan Andrejs eisen. Dan dient zich onverwachts een oplossing voor zijn probleem aan.