Het Spaans Kasteel Gent : van dwangburcht tot woonwijk - Audooren, Fabien; Devriese, Luc; Ervynck, Anton, 1961-; Hanson, Marc, 1955-; Laleman, Marie Christine, 1952-; Marechal, Griet, 1942-; Van Keymeulen, Jacques, 1952-; Vantournhout, Ann (Gent : Buren van de abdij, 2018)
Termen uit de vestingbouw - Garnizoen, bevolking en parochie - De doden van het Nieuw kasteel - De afvalput - De gouverneurswoning - De zwanenzang van de citadel - Spaanse woorden in het Nederlands - Een historische wandeling in 3D - Het kleine Carthago van Gent
"Dit boek kwam tot stand in nauwe samenwerking met de diensten van De Zwarte Doos (Stadsarcheologie Gent en Archief Gent/Stadsarchief)"
Keywords: Ghent (Belgium) -- Buildings, structures, etc -- Early works to 1800.; Ghent (Belgium) -- History