Hugo Claus : familiealbum - Wildemeersch, Georges, 1947- (Kalmthout : Polis, 2018)
Dit boek is gewijd aan de familie van Hugo Claus (1929-2008), een familie die de jonge, in kostscholen opgenomen Hugo voor zijn elfde levensjaar niet of nauwelijks heeft gekend. Een groot deel van zijn werk handelt over de gemengde gevoelens waarmee hij in het familieleven staat. Maar hij putte ook inspiratie uit de honderden verhalen die de familieleden, onder wie in het bijzonder zijn moeder en zijn broers, hem met grote gretigheid vertelden en die hij zorgvuldig in dagboeken, agenda?s en werkschriften vermeldde. Het boek beoogt ook meer licht te werpen op de duistere periode van en na de Tweede Wereldoorlog en op de turbulente jaren met Elly Overzier en de experimentele schilders en schrijvers in Parijs en Italië in de eerste helft van de jaren vijftig.
Keywords: Claus, Hugo, -- 1929-2008.