Echte leesboeken : publieksliteratuur in de twintigste eeuw - Sanders, Matthijs, 1971-; Van Boven, Erica, 1952-; Verstraeten, Pieter, 1980- (Hilversum : Verloren, 2017)
Wat zijn de favoriete boeken van het Nederlandse lezerspubliek? Centraal staat de smaak van het publiek. Men presenteert een reeks van oude bekenden, van Cissy van Marxveldt (Joop ter Heul) en A.M. de Jong (Merijntje Gijzen) tot populaire naoorlogse schrijvers als Simon Carmiggelt, Aster Berkhof, Yvonne Keuls en Maarten 't Hart. Het zijn 'leesboeken' die van grote betekenis waren voor talloze lezers, maar die in de literatuurgeschiedenis een marginale plaats hebben gekregen. Tijd dus om ze tot leven te wekken en de aandacht te geven die ze verdienen.