Vonnis over Gent - Comer, Bruno, 1955-; Vandendriessche, Chris (Leuven : Davidsfonds, 1990)
1584 - De bruiloft - Andreas Del Bosque - De handelsmissie - De raadszitting - Het misverstand - Onderdanen van de koning - Naar Engeland - De gilderaad - Op inspectie - Koudekerke - Terug naar Vlaanderen - Oproer in de haven - Regeren is kiezen - De belegering - Blijf bij ons