De erfenis van Karel de Grote 814-2014. - Callebaut, Dirk; Van Cuyck, Horst (Gent : Provinciebestuur Oost-Vlaanderen, 2014)
Het imperium romanum - erflater van Europa - Aken - de Rijkskroon - Mainz - Reichenau en Otto III - Theophana - Lotharingen - de Maas - de hertogen van Bourgondië - Napoleon - WO I - Het derde Rijk - de Koude oorlog
Catalogus n.a.v. de tentoonstelling te Ename
Keywords: Charlemagne, -- Emperor, -- 742-814.