Een jaar in het spoor van Herman Van Rompuy - Aerts, Bart (Leuven : Van Halewyck, 2014)
Een jaar lang in het spoor van Europese president Herman Van Rompuy. Saai? Bijlange niet. Voor zijn laatste job – officieel ‘voorzitter van de EuropeseRaad van staatshoofden en regeringsleiders’ – reist de kleine Belg de wereld rond en staat hij mee aan het roer van de internationale politiek. Het verhaal start begin 2014 in Athene en eindigt een klein jaar later in New York. Onderweg blikken we met Van Rompuy in een regeringsjet terug op de Griekse crisis. De euro wankelde, maar bleef overeind, mede door de eeuwige kalmte van ‘Haiku Herman’.We werpen een unieke blik achter de schermen tijdens het bezoek van de Amerikaanse president Obama aan Brussel. Staan in de lift met Van Rompuy en secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. Volgen de president en zijn familie wanneer Van Rompuy in Aken de grootste Europese onderscheiding, de Karlspreis, in ontvangst neemt. En af en toe prikken we even in het pantser van die rustige vastheid, zodat u kan zien wie Herman Van Rompuy écht is. (Bron: covertekst)
Keywords: Rompuy, Herman van, -- 1947-.; Buitenlandse politiek -- 327.; Europese Raad; Internationale politiek