Doodgelukkig leven : hoopvolle verhalen uit het ziekenhuis - De Cock, Jan, 1964- (Tielt : Lannoo, 2012)
Jan De Cock neemt de lezer mee door het ziekenhuis, van bed naar bed. Een jaar lang loop je mee langs mannen die naar adem happen, langs vrouwen die voor hun schoothond van de trap zijn gevallen, kinderen die zich verslikken in kerstomaatjes of balletdansers die sterven als zwanen. En dan is er Chris. Wordt hij weer gezond als een vis of gaat hij echt dood? Appelflauwtes, hartinfarcten, vroeggeboortes en fulminante kankers... Voor alles is er een verhaal. Tussen materniteit en palliatieve zorgen flaneert Jan als patiëntenbegeleider en pastoraal medewerker. Zijn ontroerende en vaak grappige verhalen brengen steun, troost en bemoediging voor iedereen die met zieke of stervende mensen in aanraking komt.
Keywords: gsdb10.; gsdb6.; 61347 -- De patiënt in het ziekenhuis; Palliatieve zorgen (hospice, terminale zorgen); Pastoraal; Pastorale begeleiding; Patiëntenbegeleiding; Waargebeurde verhalen