Gezocht en gevonden, bodemvondsten uit Gent : het vergeten verleden doen herleven - Bogaert, Denny; Krijgsman, Michel; Callewaert, Paul; de Putter, Marcel (Hoorn : PolderVondsten, 2016)
Nadat archeologisch onderzoek aan de Waalse Krook in Gent was afgerond, doorzochten vier detectoramateurs bijna een jaar lang de niet-doorzochte grond. Het resultaat was verbluffend. In dit boek onthullen Denny Bogaert, Michel Krijgsman, Paul Callewaert en Marcel de Putter hun (laat)middeleeuwse bodemvondsten. Daarbij wordt uitgebreid verteld over de geschiedenis van Gent, de Waalse Krook, de markante bewoners en natuurlijk al die unieke teruggevonden voorwerpen: insignes, gereedschappen, sieraden, eet-, drink- en keukengerei, kinderspeelgoed, sleutels, munten, muntgewichten. En méér.