Oer : de wortels van Vlaanderen. Vlaamse kunst tussen 1880 en 1930 - Aerts, Michaël; Andrews, Nick; Bernauw, Patrick, 1962-; Devisscher, Hans, 1959-; Huts, Fernand, 1950-; Van Cauteren, Katharina, 1981- (Tielt : Lannoo, 2017)
Aan de hand van essays, gedichten en mijmeringen wekt Oer de brede culturele context van het Vlaamse belle époque en het interbellum weer tot leven.
Catalogus naar aanleiding van de tentoonstelling te Gent