Zo makkelijk kom je niet van boeken af : gesprekken over boeken - Eco, Umberto, 1932-2016; Carrière, Jean-Claude, 1931-2021; De Tonnac, Jean-Philippe; van Nes, Liesbeth (Amsterdam : De Bezige Bij, 2010)
Staat het gedrukte boek op het punt van uitsterven? Deze vraag vormt het uitgangspunt van de discussie die de schrijver Umberto Eco en de filmer Jean-Claude Carrière voerden onder leiding van Jean-Philippe de Tonnac. Vijfduizend jaar boekgeschiedenis passeert de revue in dit gesprek. Vergeten boeken, verdwenen boeken, stripboeken, begeerde boeken, verfoeide boeken, spectaculair verkopende boeken en elektronische boeken komen aan de orde. De schrijver en de filmer zijn beiden gepassioneerde lezers met ontzagwekkende bibliotheken. Zij geloven niet dat het gedrukte woord zal verdwijnen en voeren daarvoor een aantal verrassende en verfrissende argumenten aan. Bespreking in Vrij Nederland 71 (2009) 6 (13 feb. 56-61), zie M10-031.
Gepubliceerd met steun van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Institut Français des Pays Bas
Dialoog tussen de Italiaanse schrijver Umberto Eco (1932- ) en de Franse filmscenarist Jean-Claude Carrière (1931- ) over het belang van boeken.