Lotsverbonden ontrouw : de wankelmoedige verhouding tussen Noord en Zuid, 1585-1815. - Verschaffel, Tom, 1964- (Den Haag : Algemeen-Nederlands verbond, 2015)
De voorgeschiedenis en de ontstaansgeschiedenis van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden.