De grote onleesbare : Hendrik Conscience herdacht - Absillis, Kevin, 1980-; Gabriels, Bjorn; Humbeeck, Kris, 1962-; Rousseau, Valerie, 1982-; Van Steen, Maxime; Weijermars, Janneke, 1977- (Gent : Academia Press : Ginkgo, 2016)
"'Hij leerde zijn volk lezen'. Met deze gevleugelde woorden eerde Vlaanderen ooit zijn eerste volwaardige romanschrijver Hendrik Conscience (1812-1883). Tegenwoordig is de publieke opinie minder aardig voor de auteur van o.a. 'De Leeuw van Vlaenderen', 'De Boerenkrijg' en 'De loteling'. Zijn oeuvre heet zelfs ronduit onleesbaar te zijn. In dit boek nodigen een vijftiental historici en literatuurwetenschappers de lezer uit om Consciences werk en meteen ook zijn kwalijke reputatie te herdenken."--Back cover.
Includes bibliographical references and indexes.
Keywords: Conscience, Hendrik, -- 1812-1883.