Bianca blues - Troch, David, 1977- (Gent : Poëziecentrum, 2015)
Een novelle in verzen, dat etiket zou je net zo goed op "Bianca blues" kunnen kleven. In zijn derde dichtbundel zoomt David Troch in op het onbekommerde luxeleventje van een internationaal topmodel. Ogenschijnlijk. Want, laat de dichter zich louter lyrisch uit over het modellenbestaan of schuilt er meer achter het laagje glitter en glamour? Is de dichter bijvoorbeeld - om maar eens een wilde gok te wagen - kritisch uit over de wegwerpmaatschappij waarin reclame ons dicteert wat schoonheid is? 0De taal in "Bianca blues" zingt en swingt. De bundel leent zich dan ook uitstekend voor voordracht. Op verschillende podia bracht Troch reeds fragmenten uit de bundel, vaak met muzikanten. In de toekomst zal hij dat regelmatig doen samen met mondharmonicaspeler Steven De bruyn ('The Rhythm Junks'). 0David Troch gooide na meer dan een decennium het juk van de public relationswereld van zich af en is sindsdien meneertje literatuur bij 'WISPER'. Nog tot 1 mei 2016 is hij stadsdichter van Gent.