Te triest om 't al te vertellen : Beeldenstorm in Gent (1566) : het ooggetuigenverslag van Marcus Van Vaernewyck - De Zutter, Joris; Van Vaernewijck, Marcus, 1518-1569 (Gent : Snoeck, 2016)
Calvijn - Nicasius van der Schuere - Een edic op de nieuwe predicatie - Veldpredicaties - Een executie te Gent - De nachtwacht te Gent - Deinze - Overleg tussen het stadsbestuur, de adel, de notabelen en de gezworenen van de ambachten - De Raad van Vlaanderen - Oorzaken van de groei van de ketterij - Het rapport van de vingteniers - Het zingen van psalmen - De reactie van de geestelijkheid - De hoge graanprijs - Lievin Onghenae - De hoogbaljuw Adolf van Bourgondië - Het Tempelhuis - Augustijnenklooster - Sint-Veerlekerk en hospitaal - Vrouwenbroersklooster - Sint-Niklaaskerk, Sint-Michielskerk, SInt-Jacobskerk - Predikherenklooster - Minderbroedersklooster - SInt-Pietersabdij - Klooster te Drongen -Sint-Janskerk - Rijke Gasthuis