Dynastisch en burgerlijk historisme : Romantiek, restauratie en de Nederlanden van 1814 - Leerssen, Joep (Joseph Theodoor), 1955- (Den Haag : Algemeen-Nederlands verbond, 2015)
Hoe past het Verenigd Koninkrijk in het Europese patroon van de continuïteitsgedachte dat de staten geworteld moeten zijn in het verleden?