Terug naar de toekomst : 1808-1908-2008 : 100 jaar Psychiatrisch Centrum Caritas : 200 jaar psychiatrische zorg door de Zusters van Liefde van J.M. - Demets, Johan; Lefebvre, Zr-Agnella; Marysse, Ferdy; Van den Fonteyne, Henk (Melle : Psychiatrisch centrum Caritas, 2008)
Een heel mooi geïllustreerd werk waarin we kennis maken met de geschiedenis van de verzorging van geesteszieken en vervolgens uitgebreid het verhaal verteld krijgen van de instelling Caritas in Melle. Natuurlijk komen ook Dr. Guislain en het Museum Dr. Guislain even ter sprake. Mooi fotomateriaal in een prachtig werk.