Een mens vermoord : nabestaanden en moordenaars vertellen - Goris, Ria, 1961- (Leuven : Van Halewyck, 1999)
De auteur ging praten met de daders van moord en doodslag in de gevangenis en met de nabestaanden van slachtoffers. Ze bericht in korte, kernachtige fragmenten over de pijnlijke gevoelens van machteloosheid van beide groepen mensen.