Zie de mens : over kijken en bekeken worden - Roodenburg, Linda (Amsterdam : Atlas contact, 2014)
Geschiedenis in woord en beeld van het onderzoek naar rassen, volken en culturen en de wijze waarop daarin het uiterlijk van een mens een rol speelt.
Met literatuuropgave, register.
Keywords: 1599.; 39.; 7041.; 77041.; Antropologie; Cultuurfilosofie; Eugenetica; Fotografie; Fysiognomie; Perceptie; Portretfotografie; Psychologie; Racisme; Waarneming; Waarneminsgpsychologie