Anders : geestelijke gezondheidszorg. 3 : Specifieke behandelingen. - Tanghe, Arnoud; Vanhaeren, Paul (Leuven : Garant, 1998)
In anders, een voor iedereen toegankelijke boekenreeks, komt het hele scale van psychiatrische en aanverwante ziektebeelden aan bod.Dit deel 3 spitst de aandacht toe op specifieke behandelingen bij welbepaalde ziekten. Het boek legt vele nieuwe accenten en brengt meer genuanceerde varianten bij diverse behandelingen.De visie van de auteurs en medewerkers aan dit boek is vooral gegroeid uit hun ervaringen in een groepspraktijk. Ze wordt bepaald door hechte samenwerking, meer menselijkheid, niet-aflatende inzet, blijven zoeken naar een eenheid tussen lichaam en geest, het evenwicht tussen pillen en praten. Mede door de vele levendige en meteen herkenbare getuigenissen wordt het boek voor iedereen toegankelijk.
Verslaving Tanghe, Arnoud Drabs, Olivier -p. 169 - 179
Keywords: Mental Disorders