De heidenen : riten, culten en religie in de Lage Landen van de oertijd tot het christendom - Janssens, Ugo; Courteaux, Willy, 1924-2017 (Brussel : Luisterpunt, 2009)
De auteur verhaalt de geschiedenis van het heidendom in de Lage Landen. Van de oertijd tot het christendom: het heidendom in de symboliek, in de riten, in de tempelbouw en in de verschillende momenten van het menselijk leven. Dankzij een vlotte pen en erudiete synthese biedt het boek zowel voor deskundigen als leken een boeiende kijk op een duister verleden.
Vlaamse stem