Het geheim van de hersenchip : zelfgids voor mensen met een psychose - De Hert, Marc, 1959-; Magiels, Geerdt, 1956-; Thys, Erik, 1961- (Berchem : EPO, 2000)
Een psychose is een ernstige psychische aandoening. Het is een stoornis die je gedeeltelijk afsluit van de wereld zoals de andere mensen die beleven. En die je tegelijkertijd opsluit in jezelf als was het een bang sprookjesbos.
Het is een aandoening met typische rare en nare symptomen zoals waangedachten en hallucinaties. Een psychose kan ernstig zijn en lang aanhouden. Dan noemt men het meestal schizofrene psychose of schizofrenie.
Keywords: Cartoons