Rehabilitatie van de chronische psychiatrische patiënt : op weg naar een gemeenschapspsychiatrie - Peuskens, Jozef; Pieters, Guido, 1951- (Leuven : Garant, 1995)
Chronische psychiatrische patiënten worden steeds meer begeleid buiten depsychiatrische inrichting. Diverse alternatieve voorzieningen komen totontwikkeling. Daarbij is een begeleidingsfilosofie ontstaan die onder debrede noemer van 'psychiatrische rehabilitatie' wordt beschreven.In dit boek behandelen een aantal grondleggers de basiselementen vanpsychiatrische rehabilitatie. Naast theoretische beschouwingen bevat hetboek praktische programma's. Het is bestemd voor iedereen die openigerlei wijze betrokken is bij of belangstelling heeft voorpsychiatrische rehabilitatie en de ontwikkeling vangemeenschapspsychiatrie.
Keywords: Medische psychologie -- Psychiatrie; Rehabilitatie -- Psychiatrische patiënten -- Verpleging