Psychologie : een inleiding. Oefenboek - Roediger, Henry L.; Basden, Barbara H.; Basden, David R.; Brysbaert, Marc; Capaldi, Elizabeth Deutsch; Paris, Scott G., 1946- (Gent : Academia press, 1999)
Een heel merkwaardig maar best boeiend boek: als aankomend psycholoog wil je natuurlijk graag weten of je je leerstof voor de examens onder de knie hebt. En dan neem je ... dit oefenboek dus eens onder handen. Een bundel vragen over alle verschillende vakken van de leerstof, verdeeld over allerlei opdrachten: invuloefeningen, meerkeuzevragen, "gewone" opsommingen, vrije antwoorden, ... Zo krijg je meteen een voorproefje van je examen ... en kan je natuurlijk meteen eens testen welke leerstof je nog niet onder de knie hebt. Na elk luik krijg je natuurlijk ook de antwoorden aangereikt, zodat je kan checken of je goed zat. O.a. afkomstig uit de schenking Wim Galle: beroepspsychologen vinden dit dus blijkbaar ook een uitgave die interessant genoeg is om in je persoonlijke bibliotheek te hebben.