Observations intimes - De Groote, Jean; Van Bellingen, Stef, 1963- (Gent : Galerie S. & H. De Buck, 2011)
Jean De Groote brengt de intimiteit van de mens in beeld. Maar wat noem je nog "intimiteit" in deze tijd van sociale media waarbij mensen hun privéleven te grabbel gooien voor de hele wereld? Het werk in deze uitgave bestaat vooral uit aquarellen en inkt op papier en centraal in het boekje staat bijvoorbeeld de afbeelding van een enorme massa mensen die door elkaar wandelen of in een kleine groep samen spelen of in besloten kring een gesprek hebben met elkaar: al die dingen gebeuren "in het openbaar" en zijn toch allemaal voorbeelden van een zekere intimiteit tussen twee of verschillende mensen. We zien in dit kleine werk vooral aquarellen en inkt op papier.