Bronstraat : stilte en rust voor gezondheid en welzijn - Sturtewagen, Dirk; Boydens, Eric; Capenberghs, Joris, 1961-; Colpaert, Marc, 1945- (Geraardsbergen : Centrum Waerbeke, 2009)
In Bornem vond op 27 november 2008 de conferentie "Stilte en rust voor gezondheid en welzijn" plaats. Verschillende verantwoordelijken, initiatiefnemers en professionele zorgverleners uit diverse sectoren waren op deze dag aanwezig om samen uit te zoeken in hoeverre stilte een heilzaam effect kan hebben op onze psyche, onze geestestoestand. Vele mensen zijn tegenwoordig op zoek naar stilte, niet als oplossing voor een probleem, maar wel als rustgevende factor in deze drukke tijden, een middel om tot rust te komen en je zo voor te bereiden op het zoeken naar oplossingen voor je probleem: rustig nadenken over je problemen, alles op een rijtje zetten, mogelijke oplossingen zoeken en tegen elkaar afwegen, ... en dat allemaal terwijl je omgeven wordt door een allesomvattende stilte.