Les maladies nerveuses - Van Gehuchten, Arthur, 1861-1914; Van Gehuchten, Paul, 1893-1989 (Louvain : Librairie universitaire Uystspruyst, 1945)
Anatoom Arthur Van Gehuchten was professor aan de faculteit geneeskunde van de KU Leuven en vluchtte in 1914, bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog, naar Groot-Brittannië waar hij datzelfde jaar overleed in Cambridge. Dit rijk geïllustreerd werk gaat dieper in op de anatomie van de hersenen en het zenuwstelsel en staat ook uitgebreid stil bij de zenuwziekten: verlammingen, spasmen, spina bifida, Parkinson, Huntington disease, tumoren, epilepsie, hysterie, ...