Mythen en sagen uit het oude Europa : negen verhalen - Daalder, D. L. (Dirk Leonardus), 1887-1963 (Utrecht : Spectrum, 1959)
Robert de Duiivel - De histoire van het Volsunggeslacht, Sigurd en Brynhild - Parzival en Lohenbrin - Forenatus - Faust - Tannhaäuser en het zngersfeest op de Wartburg - Griseld - Kilhweh en Olwen - De hond van Ulster
Keywords: Vergelijkende godsdienstwetenschap; Volkskunde; Europa; Boek